Οδύσσεια
ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ

Ταξίδι στις περιπέτειες του Οδυσσέα

Μία από τις τελευταίες εκδρομές με το νηπιαγωγείο μας, ήταν στο θεματικό πάρκο της Οδύσσειας. Επισκεφθήκαμε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογίας, ΝΟΕSIS, όπου φιλοξενείται η δράση, μια από τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου. Όλοι, παιδιά και γονείς, ήμασταν κατενθουσιασμένοι. Eίχαμε ακούσει τα καλύτερα και ανυπομονούσαμε να δούμε από κοντά τις περιπέτειες του Οδυσσέα.

Με το που μπήκαμε στο εντυπωσιακό κτίριο, μας υποδέχθηκαν οι υπεύθυνοι του Κέντρου. Mας οδήγησαν απευθείας στην αίθουσα, όπου ξεκίνησε το μαγευτικό ταξίδι μας στην μεγάλη περιπέτεια του πολυμήχανου Οδυσσέα.

Ολόκληρη η περιήγησή μας στο Πάρκο έγινε υπό την συνοδεία ηθοποιών – ξεναγών. Mε έναν όμορφο και ιδιαίτερο τρόπο, μας παρουσίασαν τις περιπέτειες του Οδυσσέα, από την στιγμή που άφησε την Τροία και ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι της επιστροφής του στην Ιθάκη.

Κάρτες με πληροφορίες για τις περιπέτειες του Οδυσσέα!
Κάρτες με πληροφορίες για τις περιπέτειες του Οδυσσέα!

Αφού μας έγινε μια σύντομη περίληψη των περιπετειών του Οδυσσέα, ξεκινήσαμε να επισκεπτόμαστε διαφορετικά “δωμάτια”. Κάθε δωμάτιο αντιστοιχούσε σε ένα σταθμό του ταξιδιού. Από τον κύκλωπα Πολύφημο και τους Λωτοφάγους, στη Σκύλα, την Χάρυβδη και την Κάθοδο του ήρωά μας στον Άδη.

Μας περίμενε όμως και μια έκπληξη. Στο σενάριο, έχει βάλει το χεράκι του ο μοναδικός Γιάννης Σερβετάς. Οι χιουμοριστικές πινελιές του ήταν εμφανείς στους διαλόγους των ηθοποιών. Επιπλέον, στην αρχή της ξενάγησης παρακαλουθήσαμε ένα video με τον Σερβετά ως άλλο Ποσειδώνα. Μας εξήγησε γιατί ήταν θυμωμένος με τον Οδυσσέα και του έκανε τον βίο αβίωτο για 10 χρόνια. Εκεί και αν έπεσε γέλιο, από μικρούς και από μεγάλους!

Κατά την ξενάγηση, την παράσταση έκλεψαν οι μοναδικές ερμηνείες των ηθοποιών που μας συνόδευαν, καθώς και τα τεράστια μηχανικά τέρατα, πολλά από τα οποία κινούνταν. Τα πιτσιρίκια φώναζαν κατενθουσιασμένα και συμμετείχαν σε ότι δραστηριότητες τους παρακινούσαν οι ξεναγοί μας.

Οι περιπέτειες του Οδυσσέα με τον Πολύφημο.
Ο Κύκλωπας Πολύφημος

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα ευτράπελα! Ένα μικρότερης ηλικίας παιδάκι, που συνόδευε το αδερφάκι του, ξέσπασε σε κλάματα μόλις αντίκρυσε τον τερατόμορφο Πολύφημο. Και ένα αγοράκι βούτηξε στα νερά, συνεπαρμένο από το μαγευτικό τοπίο που είχαν φτιάξει ως αναπαράσταση του Κάτω Κόσμου. Όπως και να έχει, τα περιστατικά αυτά δεν μας χάλασαν την διάθεση. Ίσως κιόλας να έδωσαν και μια πιο εύθυμη νότα στην εκδρομή μας. Εξάλλου, εκδρομή χωρίς μικροατυχίες δεν υπάρχει.

Οι περιπέτειες του Οδυσσέα με τον Αίολο.
Αίολος, ο θεός των Ανέμων

Στο τελευταίο “δωμάτιο” και αφού ο ταλαίπωρος Οδυσσέας επέστρεψε στο σπίτι του, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να τραγουδήσουν και να χορέψουν. Στο τέλος πήραν και ένα μικρό δωράκι, αναμνηστικό της επίσκεψής και της γνωριμίας τους με τον Οδυσσέα. Έτσι έκλεισε όμορφα η εκδρομούλα μας!

Όσοι μένετε Θεσσαλονίκη ή στα περίχωρα, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Θεματικό Πάρκο της Οδύσσειας. Μέχρι στιγμής, η προθεσμία επισκέψεων είναι έως 23 Φεβρουαρίου 2020, εκτός και αν δοθεί κάποια παράταση.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της Οδύσσειας. Μην το χάσετε!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x