Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας
ΣΚΕΨΕΙΣ

15 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

Οικογένεια, μια λέξη που ετυμολογικά προέρχεται από τις λέξεις οίκος και γένος, όμως εμπεριέχει τόσες πολλές σημασίες και συναισθήματα για τον καθένα ξεχωριστά. Και ναι, είναι μια λέξη που της αξίζει να τιμάται καθημερινά και μια μέρα λίγο περισσότερο. Την σημερινή μέρα, που είναι παγκόσμια ημέρα οικογένειας.

Τι σημαίνει για μένα οικογένεια; Από την στιγμή που με τον Γιώργο αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την ζωή μας μαζί, δημιουργήθηκε η οικογένειά μας. Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε τον δικό μας κόσμο.Ο κόσμος μας είναι ένα παζλ. Ένα παζλ με κεντρικό κομμάτι εμάς τους δύο και εν συνεχεία προστέθηκαν η Άννα, ο Λουκάς, η Δήμητρα, η Φωτεινή.

Το παζλ αυτό δεν ολοκληρώνεται… Καθημερινά εμπλουτίζεται με κομμάτια χαράς, παιχνιδιού, ξεγνοιασιάς, γκρίνιας, κούρασης, θλίψης, στεναχώριας. Κομμάτια σύνθετα γιατί μας εμπεριέχουν όλους.

Η οικογένειά μας ζωγραφισμένη από την Άννα
Η οικογένειά μας ζωγραφισμένη από την Άννα με κάρβουνο

Και το κουβαράκι της ζωής μας ξετυλίγεται και εκεί που βρισκόμαστε όλοι αραχτοί στο πάτωμα και παίζουμε, έρχεται το βράδυ και ο καθένας κοιμάται στο κρεβάτι του. Το ξημέρωμα όμως μας βρίσκει όλους μαζί στο μεγάλο διπλό κρεβάτι. Χέρια πόδια μπερδεμένα, άλλα κρεμασμένα άλλα κουλουριασμένα. Γιατί πόσους μπορεί να χωρέσει ένα διπλό κρεβάτι; Κι όμως χωράει πολύ κόσμο…χωράει μια ολόκληρη οικογένεια. Την δικιά μας.

Νιώθω γεμάτη, ευτυχισμένη που έχω την οικογένειά μου, όπως φαντάζομαι και ο καθένας σας ξεχωριστά. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από τους δικούς μου συνοδοιπόρους στο ταξίδι της ζωής. Ο σύζυγός μου, τα παιδιά μου, οι κοινές στιγμές φτιάχνουν την οικογένεια μου και δεν την αλλάζω με τίποτα στον κόσμο.

Ας γιορτάσουμε την οικογένεια μας και σήμερα που είναι παγκόσμια ημέρα οικογένειας αλλά και κάθε μέρα. Ας την απολαμβάνουμε γιατί είναι αυτή που δίνει νόημα στην ζωή μας είτε είναι μικρή είτε μεγάλη. Είναι ένα ανεκτίμητο δώρο για τον καθένα μας.

Άκουσε με και δεν θα χάσεις…

Ετοιμάστε για την οικογένεια σας μινι γιορτούλα σήμερα. Είναι Παρασκευή και δεν πειράζει εάν κοιμηθούμε λίγο αργότερα μικροί και μεγάλοι. Εγώ θα τους φτιάξω κρέπες που τόσο επιθυμούν! Για όσους θέλουν να ξαναθυμηθούν την συνταγή ας ρίξουν μια ματιά εδώ.

Αν σας άρεσε το άρθρο μας, ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x