Μπουκίτσες ινδοκάρυδου
ΜΑΜΑ ΠΕΙΝΑΩ!!!

Πανεύκολες μπουκίτσες ινδοκάρυδου

Θέλετε ένα γλύκισμα φθηνό, με απλά υλικά, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και έτοιμο σε λιγότερο από μία ώρα; Τότε οι πανεύκολες μπουκίτσες ινδοκάρυδου είναι το κατάλληλο γλυκάκι για εσάς. Μα ναι, ξέρετε για ποιό γλυκό μιλάμε. Εκείνα τα μικρά κίτρινα γλυκάκια με το ινδοκάρυδο και το κερασάκι πάνω. Καταλάβατε τώρα; Ε, οι λίγο μεγαλύτεροι τα ξέρουν σίγουρα.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Λατρεύω το ινδοκάρυδο. Από την τραγανή υφή του μέχρι την μεθυστική, γεμάτη μυρωδιά του. Σαν παιδί και εγώ, όταν μου καρφωθεί κάτι στο μυαλό, πρέπει να το κάνω. Αυτό ακριβώς εννοεί η Ιωάννα όταν λέει ότι μεγαλώνει πέντε παιδιά!

Τέλος πάντων, όπως σας έλεγα, έψαχνα καιρό να βρω μια συνταγή για να τα φτιάξω σπίτι. Και που την βρήκα; Μα φυσικά στο τετράδιο με τις συνταγές της μαμάς μου!

Α ΡΕ ΜΑΝΟΥΛΑ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΛΥΣΗ!!!

Και κάπου εδώ είναι που η Ιωάννα παίρνει το απειλητικό της ύφος και κατευθύνεται με το Tefal σε θέση μάχης ???

Ας σοβαρευτώ τώρα, για να σας δώσω την συνταγή. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής

  • 5 αυγά
  • 500 γρ. ινδοκάρυδο
  • 500 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βανίλια ή εναλλακτικά 2 κάψουλες βανίλια σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγα κερασάκια μαρασκίνο
Φτιάχνοντας τις μπουκίτσες μας
Φτιάχνοντας πανεύκολες μπουκίτσες ινδοκάρυδου

Ναι, ναι, τα υλικά είναι μόνο αυτά. Πάμε τώρα στην εκτέλεση, που είναι ακόμα πιο εύκολη.

  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά για πολύ λίγο.
  • Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και μετά από λίγο ρίχνουμε την βανίλια και το αλάτι.
  • Τέλος, ρίχνουμε το ινδοκάρυδο. Μετά από λίγο, το μίξερ μας αρχίζει να μπουκώνει, οπότε αφήστε το στην άκρη, βάλτε το γαντάκι και συνεχίστε το ανακάτεμα με το χέρι.
  • Πλάθετε σε μικρές μπαλίτσες, να έχουν το μέγεθος ενός καρυδιού.
  • Τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
  • Με την δείκτη σας, πιέζετε ελαφρώς την κορυφή τους για να κάνετε μια μικρή λακουβίτσα, όπου τοποθετείτε τα κερασάκια, κομμένα σε μικρά κομμάτια.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160° C για 25 περίπου λεπτά.
  • Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα. Αν τα αφήσετε λιγάκι παραπάνω, σκουραίνουν αλλά καραμελώνουν περισσότερο. Οπότε, τα κάνετε όπως σας αρέσει.

Αυτή είναι η συνταγή μας για πανεύκολες μπουκίτσες ινδοκάρυδου. Απλή και εύκολη, θα σας αντεμείψει πλήρως και θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς.

Ναι, για άλλη μια φορά στην Ιωάννα αναφέρομαι, που στην ζωή της δεν έτρωγε ινδοκάρυδο και τώρα δεν την προλαβαίνω. Μωρέ, αλλάζει ο άνθρωπος σας λέω…

Βαθμολογία Ινδοκάρυδου

Leave a Reply