Φρεσκοψημμένο ψωμί στη γάστρα
ΜΑΜΑ ΠΕΙΝΑΩ!!!

Ψωμί ψωμάκι στη γάστρα…

Έυκολο και σπιτικό ψωμί

Μιας και αυτές τις μέρες πρέπει να μείνουμε σπίτι και να περιορίσουμε τις άσκοπες μετακινήσεις μας σκεφτήκαμε να μην ξεμυτίσουμε ούτε για ψωμί. Έτσι δοκιμάζουμε την συνταγή που μας έδωσε η Νεκταρία. Μια απλή συνταγή για ψωμί ψωμάκι στη γάστρα … εύκολο και σπιτικό!

Και ναι, θα δείτε πως είναι κάτι τόσο απλό και εύκολο που θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι ψωμί ψωμάκι από τα χεράκια σας και γιατί όχι και από τα χεράκια των παιδιών σας.

Υλικά

1kg αλεύρι για ψωμί

2 φακ. μαγιά ξηρή

680ml χλιαρό νερό

1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη

2 κ.σ. κοφτές αλάτι 

λίγο ελαιόλαδο

σουσάμι ή άλλους σπόρους της αρεσκείας σας για το πασπάλισμα

Ζυμώνουμε το ψωμί μας
Ζυμώνουμε το ψωμί μας

Πώς φτιάχνουμε το σπιτικό ψωμί;

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό νερό μέσα στο οποίο διαλύουμε την μαγιά. Προσθέτουμε την ζάχαρη. Έπειτα σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Στο τέλος προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο αν θέλουμε. Το ζυμαράκι μας με ένα απλό ανακάτεμα είναι έτοιμο. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ζύμωμα. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 με 14 ώρες.

Όταν έρθει η ώρα για το ψήσιμο το ζυμώνουμε ελαφρώς για να του δώσουμε το σχήμα που θέλουμε. Με το πινέλο μας το βρέχουμε απαλά και ρίχνουμε το σουσάμι. Λαδώνουμε ελαφρώς την γάστρα που θα το τοποθετήσουμε. Κλείνουμε το καπάκι και είναι έτοιμο για τον φούρνο. Το ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα στους 250 oC στις αντιστάσεις.

Τόσο μα τόσο απλά έχουμε για το μεσημεριανό μας τραπέζι ζεστό ψωμί ψωμάκι στη γάστρα φτιαγμένο από μας. 

Γιατί τίποτα τελικά δεν θέλει κόπο αρκεί να έχεις τον τρόπο!    

Άκουσε με και δεν θα χάσεις…

Ψωμί στη γάστρα

Το ψωμί ψωμάκι στη γάστρα μπορεί να γίνει και ακόμη πιο γρήγορα παραλείποντας τον χρόνο που χρειάζεται να μείνει στο ψυγείο. 

Πώς; Μα φυσικά αν το βάλεις με κλειστή τη γάστρα για 1 ωρίτσα στους 50oC και έπειτα στους 250oC για τα υπόλοιπα 50 λεπτά.

Προσοχή δεν πρέπει να ανοίξουμε τη γάστρα.

Και κάτι ακόμη…για εσάς που σας αρέσει πιο τραγανό ψωμί ψωμάκι στη γάστρα… Αντί να βάλετε το λάδι μέσα στο ζυμαράκι μπορείτε, την ώρα που το ζυμώνεται για να πάρει το σχήμα του, να βουτάτε το χέρι σας στο λάδι. Έτσι το ψωμί ψωμάκι σας θα γίνει ξεροψημένο και τραγανό. Σκέτη απόλαυση!

Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

Ανακαλύψτε όλες μας τις συνταγές!

Αν σας άρεσε το άρθρο μας, ακολουθήστε μας στο Facebook , στο Instagram, πλέον και στο Pinterest!

Leave a Reply