δροσερή σπιτική λεμονάδα
ΜΑΜΑ ΠΕΙΝΑΩ!!!,  ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

Δροσερή σπιτική λεμονάδα

Δροσερή σπιτική λεμονάδα για γευστικές απολαύσεις!

Ο υδράργυρος έχει χτυπήσει κόκκινο αυτές τις μέρες και μην μου πείτε ότι δεν αναζητάτε τρόπους για να δροσιστείτε. Λοιπόν σας έχουμε λύση τρομερή, άκρως δροσιστική και φυσικά φτιαγμένη από τα χεράκια σας. Τι θα λέγατε για ένα ποτήρι δροσερή σπιτική λεμονάδα;

Δεν θα ξεχάσουμε το νερό που φυσικά αποτελεί το βασικότερο και καταλληλότερο ενυδατικό μας ρόφημα, αλλά θα επιλέξουμε και λίγη δροσερή σπιτική λεμονάδα για τις δύσκολες καταστάσεις. Στο μπαλκόνι μας το απόγευμα, με παρέα ή και όχι, ένα ποτήρι δροσερή σπιτική λεμονάδα θα μας ξεδιψάσει και θα ενυδατώσει τον οργανισμό μας. Και φυσικά, η γεύση της θα μας απογειώσει!

συνταγή για δροσερή σπιτική λεμονάδα
συνταγή για δροσερή σπιτική λεμονάδα εκτέλεση

Κατεβάστε και εκτυπώστε την συνταγή μας !

Προσθέτουμε παγάκια , κομμάτια λεμονιού, φύλλα δυόσμου και η λεμονάδα μας είναι έτοιμη να την πιούμε στο ποτήρι!!!!

Μην διστάσετε να τολμήσετε και παραλλάγες…

  1. Μπορείτε να προσθέσετε ένα κομματάκι τζίντζερ κατά την διάρκεια του βρασμού για να απογειώσετε το δροσιστικό σας ρόφημα (ταιριάζει τέλεια!!!! Θα του δώσετε μια σπιρτάδα που θα ξυπνήσει όλες σας τις αισθήσεις)
  2. Αν είστε κλασικοί σε όλα σας, απλά να προσθέσετε στο σιρόπι κατά την διάρκεια του βρασμού μια λεπτή φλούδα λεμονιού( προσοσχή μόνο το κίτρινο μέρος για να μην πικρίσει).
  3. Να χρησιμοποιήσετε ανθρακούχο νερό αντί για απλό κρύο νερό
  4. Να προσθέσετε υποκατάστατα της ζάχαρης για λιγότερες θερμίδες (Αυτό για τον Γιώργο που συνεχίζει από τον Απριλίο να μην τρώει καθόλου ζάχαρη!)
  5. Να το χρωματίσετε με διάφορες γεύσεις και να γίνει το πιο απολαυστικό δροσιστικό ρόφημα, που θα ξετρελάνει ακόμα και τους μικρούς μας φίλους. Αφού ξέρετε ότι είναι οι πιο δύσκολοι δοκιμαστές και κριτές! Φυσικά η δροσερή σπιτική λεμονάδα θα συνοδεύσει όλες τις εκδηλώσεις σας (παιδικά πάρτυ, βαφτίσεις, μπάρμπεκιου, βραδιές με παρέα, αραχτές στο μπαλκόνι σας)

Μα πως θα την χρωματίσουμε θα αναρωτηθείτε κάποιοι; Ο πιο εύκολος τρόπος είναι αν προσθέσουμε λίγες σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής. Έτσι η σπιτική μας λεμονάδα γίνεται στο λεπτό μπλε, κόκκινη, πράσινη…και με μίξη χρωμάτων μπορούμε να την κάνουμε ότι χρώμα μας αρέσει.

Γιατί όμως να μην την χρωματίσουμε με πιο φυσικό και συνάμα υγιεινό τρόπο; Πολτοποιώντας λίγες φράουλες ή βατόμουρα, καρπούζι ή κάποιο άλλο φρούτο της αρεσκείας μας και αναμειγνύοντας τον χυμό τους με την λεμονάδα , την χρωματίζουμε ενισχύοντας την με θρεπτικά συστατικά και επιπλέον ενέργεια που όλοι χρειάζόμαστε. Προσοχή όμως, αν χρησιμοποιήσουμε φρούτα που περιέχουν σποράκια (βλέπε φράουλες, βατόμουρα) θα πρέπει να σουρώσουμε τον χυμό τους σε λεπτή σίτα για να τα αποβάλλουμε. Μια ωραία ροζ πινελιά στην δροσερή σπιτική λεμονάδα δίνει επίσης και ο χυμός από ρόδι.

δροσερή σπιτική λεμονάδα στην αυλή

Έτσι έχουμε φτιάξει την πιο ωραία, ελκυστική στο μάτι και σίγουρα πιο ζηλευτή από τα παιδάκια δροσερή σπιτική λεμονάδα!

Στην υγεία μας!!!

Άκουσε με και δεν θα χάσεις

Σας έχουμε ορισμένα tips που θα σας φανούν χρήσιμα:

Αν αναζητήσετε υποκατάστατο της ζάχαρης για να φτιάξετε την συνταγή, θα σας συμβουλεύαμε να μην χρησιμοποιήσετε καστανή ζάχαρη. Ο λόγος είναι ότι η καστανή ζάχαρη θα δώσει ένα σκούρο χρώμα που δεν θυμίζει σε τίποτα το αγαπημένο μας δροσερό ρόφημα.

Επιπλέον μάθετε πως το σιρόπι της αγαπημένης μας σπιτικής λεμονάδας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2-3 μήνες, αρκεί να αποθηκευτεί σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και να έχετε χρησιμοποιήσει ζάχαρη ως γλυκαντική ουσία κατά την παρασκευή του.

Μην ξεχνάτε να ανακινείτε το σιρόπι πριν από κάθε χρήση. Αραιώνετε την δροσερή σας λεμονάδα σε αναλογία 1:3. Ένα μέρος σιρόπι και δύο μέρη νερό. Πίνεται κρύα με μπόλικο πάγο και φύλλα δυόσμου για επιπλέον αρώματα.

Σας ευχόμαστε καλή απόλαυση και περιμένουμε τα σχόλιά σας! Απλά πείτε μας αν σας άρεσε και το ποια παραλλαγή της δροσερής σπιτικής λεμονάδας προτιμάτε!!

Βρείτε όλες τις συνταγές μας εδώ

Αν σας άρεσε το άρθρο μας, ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram

Leave a Reply