Τα πιο νόστιμα μελομακάρονα
ΜΑΜΑ ΠΕΙΝΑΩ!!!

Τα πιο νόστιμα μελομακάρονα

Είμαι σίγουρος ότι ψάχνετε εδώ και χρόνια να βρείτε τα πιο νόστιμα μελομακάρονα που θα σας συντροφεύσουν αυτές τις μέρες. Είτε τα φτιάχνετε μόνοι σας, είτε τα αγοράζετε έτοιμα από ζαχαροπλαστείο, είμαι σίγουρος ότι πάντα κάνετε μια μικρή έρευνα και δοκιμή.

Εμείς, μετά από χρόνια δοκιμών και μελετών (!!!), έχουμε βρει και σας παρουσιάζουμε την καλύτερη συνταγή για τα πιο νόστιμα μελομακάρονα. Είναι μια συνταγή που βρήκα από την αδερφή μου την Έλενα, και τα τελευταία χρόνια δεν την αλλάζουμε με τίποτα.

Φυσικά, το γούστο στα μελομακάρονα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Σε άλλους αρέσουν υπερβολικά μελωμένα, με καρύδια ή χωρίς. Σε άλλους αρέσουν στεγνά με μπόλικα μυρωδικά. Η συνταγή που σας παρουσιάζουμε σήμερα, είναι μια συνταγή που μέχρι στιγμής, αρέσει σε όλους όσους την έχουν δοκιμάσει.

Για να δούμε λοιπόν τι υλικά χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε τα πιο νόστιμα μελομακάρονα!

Για το σιρόπι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ νερό
  • 600 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ μέλι
  • 2 στικ κανέλας
  • μερικές φλούδες πορτοκάλι

Για να ετοιμάσουμε το σιρόπι, η εκτέλεση είναι πολύ απλή. Στο νερό προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και τις φλούδες από το πορτοκάλι. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε και το μέλι. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει για μερικές ώρες.

Για την ζύμη για τα πιο νόστιμα μελομακάρονα θα χρειαστούμε:

  • 400 γρ ελαιόλαδο
  • 180 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ κονιάκ
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 230 γρ ζάχαρη
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κγ μαγειρική σόδα
  • 1 κγ κανέλα
  • 1/2 κγ γαρύφαλλο
  • 2 βανίλιες
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 100 γρ καρύδια ολόκληρα ή σπασμένα

Για να φτιάξουμε την ζύμη μας, ακολοθούμε τα εξής βήματα. Αρχικά ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό πορτοκάλι και το κονιάκ, προσθέτοντας την κανέλα, το γαρύφαλλο και τις βανίλιες. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως.

Στο αλεύρι, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και την μαγειρική σόδα, και αρχίζουμε να το ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά, σε μικρές δόσεις και ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού, προαιρετικά, καθώς είναι πολλοί αυτοί που δεν τους αρέσει η γεύση του.

Μόλις η ζύμη γίνει πιο σφιχτή, θα χρειαστεί να βάλετε ένα γαντάκι και να παίξετε λιγάκι με τη ζύμη. Μόλις βάλουμε όλο το αλεύρι, η ζύμη μας θα μπορεί να σταθεί. Σε αυτό το σημείο, φτιάχνουμε το σχήμα και το μέγεθος για τα μελομακάρονά μας. Σαν μικρά σουτζουκάκια, που λένε και τα παιδιά. Μπορούμε να τα ομορφύνουμε λιγάκι, φτιάχνοντας τρύπες ή γραμμές.

Ψήνουμε στον αέρα για 20 με 25 λεπτά, αναλόγως τον φούρνο, στους 180°C. Μόλις είναι έτοιμα, όπως είναι ζεστά από τον φούρνο, τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι. Τα γυρίζουμε και τα βυθίζουμε για περίπου μισό λεπτό. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να στραγγίξει το περίσσιο σιρόπι.

Τελευταίο βήμα, τα βάζουμε σε μια χριστουγεννιάτικη πιατέλα. Προαιρετικά, τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι ή βάζουμε ολόκληρα κομμάτια. Και πάλι όμως, γούστα είναι αυτά.

Τα πιο νόστιμα μελομακάρονα είναι έτοιμα

Τα πιο νόστιμα μελομακάρονα είναι έτοιμα. Η συνταγή βγάζει περίπου 80 κομμάτια των 30 γραμμαριών. Οπότε μπορείτε να κάνετε την μισή δόση για να τα δοκιμάσετε. Αν και είναι σίγουρο ότι θα χρειαστείτε την κανονική δόση, ενδεχομένως και διπλή.

Καλή απόλαυση και καλές γιορτές σε όλους!

Ανακαλύψτε όλες τις συνταγές μας εδώ

Αν σας άρεσε το άρθρο μας, ακολουθήστε μας στο Facebook , στο Instagram, πλέον και στο Pinterest!

Leave a Reply