νηστίσιμα σοκολατένια τρουφάκια
ΜΑΜΑ ΠΕΙΝΑΩ!!!

Νηστίσιμα σοκολατένια τρουφάκια

Χρόνια Πολλά και γλυκά σε όλες τις Αννούλες!

Χρόνια Πολλά, γλυκά και ευτυχισμένα και σε σένα Αννούλα μας!

Χρόνια Πολλά και γλυκά και στην γιαγιά μας!

Γιορτινή μέρα η σημερινή και δεν μπορεί να λείψει από το σπίτι μας το γλύκισμα της Αννούλας. Γι΄αυτό μπαίνουμε στην κουζίνα για να φτιάξουμε ένα νόστιμο γλυκάκι, σοκολατένιο μέσα και έξω, που τρώγεται με μια μπουκιά και ποτέ το ένα δεν είναι αρκετό. Πάμε να φτιάξουμε νηστίσιμα σοκολατένια τρουφάκια για να γιορτάσουμε.

Για τα νηστίσιμα σοκολατένια τρουφάκια θα χρειαστούμε:

  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2,5 ποτήρια φρυγάνια τριμμένη
  • 2,5 ποτήρια καρύδια τριμμένα ή άλλον ξηρό καρπό της αρεσκείας σας (βλ. φουντούκι)
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1 κ.γ γαρύφαλο σκόνη
  • 1/2 – 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  • 4 φακελάκια τρούφας
  • καραμελόχαρτα

Αρχικά θρυμματίζουμε τον ξηρό μας καρπό. Δεν θέλουμε να γίνει πούδρα αλλά μικρά κομματάκια. Είναι ωραίο να τον νιώθουμε καθώς θα δαγκώνουμε τα νηστίσιμα σοκολατένια τρουφάκια.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή για λίγα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων ( προσοχή εδώ μην μας καεί).

Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου να γίνουν σιρόπι το νερό με την ζάχαρη, έχοντας προσθέσει την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Αφού πάρουν βράση και λιώσει η ζάχαρη, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά και το σιρόπι μας γίνεται άκρως σοκολατένιο.

Προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι, την φρυγανιά και το μισό κονιάκ.

… Στο σημείο αυτό θα παρέμβω με μια επισήμανση . Θα ήθελα να σας πω ότι την ποσότητα του κονιάκ την αφήνω πάνω σας. Εξαρτάται από το ποιους θέλουμε να κεράσουμε τα νηστίσιμα σοκολατένια τρουφάκια και πόσο έντονη θέλουμε να είναι η γεύση του στο γλυκό μας. Εμείς χρησιμοποιούμε μόνο 1/2 ποτηράκι , από το οποίο μόνο το μισό μπαίνει στο γλυκό και το υπόλοιπο χρησιμεύει στο πλάσιμο καθώς το κέρασμά μας απευθύνεται και σε μικρούς δοκιμαστές. Αν πάλι θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο άλλο ποτό – λικέρ της αρεσκείας σας.

Συνεχίζουμε ανακατεύοντας πολύ καλά τα υλικά μας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα μπροστά μας.

Σειρά έχει να αφήσουμε λιγάκι το μείγμα να κρυώσει ώστε να μπορούμε να το πλάσουμε και να φτιάξουμε τα νηστίσιμα σοκολατένια τρουφάκια.

1΄…2΄…3΄…15΄… το μείγμα μας κρύωσε αρκετά και μπορούμε να το πλάσουμε σε μπαλάκια μικρά ή λίγο μεγαλύτερα ή ακόμα πιο μεγάλα και απολαυστικά βουτώντας τα χέρια μας στο υπόλοιπο κονιάκ που έχουμε αφήσει στην άκρη.

Μόλις τα πλάσουμε τα κυλούμε σε ένα μικρό ταψάκι ή πυρεξάκι όπου έχουμε ρίξει την τρούφα. Παίζοντας, γιατί μπορούν να μας βοηθήσουν και τα παιδιά, και κυλώντας τα μπαλάκια μας πάνω στην τρούφα γίνονται διπλά σοκολατένια.

Καραμελόχαρτα ανοίγονται και ουπς ένα νόστιμο , νηστίσιμο σοκολατένιο τρουφάκι βρήκε την θέση του λίγο πριν προσφερθεί και φαγωθεί με μιας…

Δοκιμάστε τα νηστίσιμα σοκολατένια τρουφάκια μας και να είστε σίγουροι πως δεν τους λείπει τίποτα σε γεύση και νοστιμιά. Θα ξετρελαθείτε και θα τα απολαμβάνετε όχι μόνο σε περιόδους νηστείας, αλλά κάθε στιγμή!

Ανακαλύψτε όλες τις συνταγές μας εδώ

Αν σας άρεσε το άρθρο μας, ακολουθήστε μας στο Facebook , στο Instagram, πλέον και στο Pinterest!

Leave a Reply